Kostbare båter

Kostbare båter
Kostbare båter

Har du gnikket og gnudd på båten i våres, og gleder deg til å sette den på vannet? Vel tiden er inne og sommeren ser ut til å bli en av de aller beste. Men det kan hende du sperrer opp øynene når naboen kommer fresende med det nye vidunderet. Med en gedigen påhengsmotor som ser større ut enn noe annet du har sett, og glinsende plast og skinnende krom. Du ser bare dollargliset hans bak de dyre solbrillene, og tenker fy Søren dette var rått!

Vel, vi skal ikke nekte for at noen nordmenn har ganske mye penger mellom hendene, enten de har arvet dem eller tjent dem på egen hånd. Boligmarkedet er en årsak til at mange sitter igjen med nok penger til å kjøpe seg en kostbar båt eller kanskje to.  Her skal vi se på noen kostbare båter som kan bli dine om du har penger på bok.

Zodiac Ribb

Zodiac er en aktivitetsbåt som kan brukes til cruising, overfarter og lek på vannet. Men man skal ut med over 760 000 kroner for den eksklusive utgaven Zodiac Pro med 300 hestekrefter. Med på kjøpet får man utstyrspakke med Garmin Bluetooth Høyttaler, Ryggestøtting, akterseter og masse mer. Zodiac er en ribb med mange muligheter. Den er fulladet med utstyr som gjør den til en lek på sjøen. Det er ikke uten grunn den kalles Yachtline Deluxe, da man virkelig får den rette sommerfølelsen med denne.

Yamarin Daycruiser

Vil man ha en båt man kan ta turen over til andre siden av Viken med er en Yamarin Daycruiser 88 DC premium det aller feteste akkurat nå. Med 425 hk er det ingenting som stopper dette fartsvidunderet. Med plass til 10 personer kan man lett holde nødvendig avstand om det kreves. Toppfarten er 45 knop, noe som kun er tillatt på åpen sjø. Men sørg for å være lottomillionær eller finansmann, denne koster over 1,5 millioner. Da kommer den med så mye ekstra utstyr at listen er på flere sider.

Det er mange båter for pengesterke nordmenn, og siden de er nødt til å feriere innenlands i år, kan det saktens hende de velger en av disse. Men har du enda mye mer penger, kan du begynne å se på en skikkelig dyr båt. En av disse kalles bare Motor Yacht A.

Motor Yacht A

Motor Yacht A

Dette kunstverket er en yacht på 400 fot og 3 svømmebasseng på dekk. Vi snakker luksus yacht og jeg kan garantere deg at du ikke har råd. For skal du kjøpe den må du ut med 400 millioner dollar! Men det er ikke sikkert den er til salgs, den eies nå av en russisk oligark som koser seg i sydligere strøk. Det er den kjente designeren Philip Stark som har tegnet monsteret som til daglig har 42 crew-mannskap og selebre gjester ombord. Om det ikke var nok, kan vi fortelle at dette bare var den 5. mest kostbare båten i hele verden. Gjør deg klar for sommer og sol, og nyt båtlivet som en ekte rikmann!