Store Luksus Yachter

Virkelig store Luksus Yachter har vi ikke sett i Norge på mange år, helt siden Abramovitsj seilte inn fjordene i det langstrakte landet på slutten av 90-tallet. Dette var båter som fikk folk til å snu seg og gni seg i øynene. Men Roman begrenset seg ikke til det. Senere kom han med den velkjente M/Y Eclipse, et 530 fot langt monster (over 160 meter), med nesten 40.000 hestekrefter!! Dette er et mesterverk verdt flere milliarder kroner!

Disse store luksusbåtene seiler vanligvis i helt andre farvann, og ligger til havn i luksusbyer som Monaco og tropiske øyer som Karibia. Men man trenger ikke fortvile og se drømmebåten seile ned i solnedgangen, for det fins også en rekke skikkelig eksklusive luksusyachter for norske lommebøker. Luksus er noe nordmenn setter mer pris på enn noe annet.

Norske Store Luksus Yachter

Men for noen er den gamle snekka det aller beste fartøyet for å komme seg fra skjærgård til kystnære øyer på. Den salte lukten av tjære og innpåslitne skjell på skroget, og den jevne takten i lett bølgeskvulp. Andre vil ha fart og god plass. Norske super Yachter er begynner vanligvis på 40 fot og går opp over. Her får man en skikkelig bobåt med hundrevis av hestekrefter fordelt på et bølgebrytende skrog som kommer seg fram i all slags vær. Men man cruiser sjelden på bølgan blå med en Luksus Yacht. Med den skal man vise ovenfor alle hvem man er og hvem som regjerer i bryggerekka.

Store Luksus Yachter
Store Luksus Yachter

På deilige sommerdager der temperaturen overstiger 25 grader, fjorden ligger badet i sol og havna yrer av folk og skuelystne. En yacht som tar seg ut har gjerne disse eksklusive funksjonene:

Stue, kjøkken, soverom, bad

Egen bar og cocktaildekk

Navigasjonssystem, Anropsradio

Solcellepanel, Omformer for bruk av forskjellige hvitevarer

Hybridmotor med diesel og batteriløsning

Kunne du tenke deg en slik?

Sommeren lar vente på seg

Slik er det hver sesong, for man klarer ikke vente for å få sjøsatt båten. I mellomtiden kan man gnikke og pusse på skroget så mye man vil. Alle ventiler må være rene og dekket må skinne av krom. Selv om ikke alle Store Luksus Yachter er virkelig store, er det hva man gjør det til selv som betyr noe. Det å flyte rolig i en liten jolle en stjerneklar natt eller kjenne den friske vind mot pannen på overfarten er for mange den ultimate følelsen. Det å jibbe mens man fester tauene til seilene i akkurat perfekt posisjon for videre fremdrift gir påfyll på selvtillit og livskvalitet.

Men når man har skaffet seg en stor luksus yacht båt så har man virkelig satt seg i en god posisjon. Som kaptein på et sjørøverskip langt ut mot havet, har man egentlig ikke annet å tenke på enn å navigere etter et sted under stjernene. Kanskje finner man ro til sinns eller et mekka for luksus og festivitas. Benytt tiden fram til sommeren godt, slik at du vet akkurat i hvilken yacht du skal tilbringe sommeren. Det blir en opplevelse for livet!